Природозащитници от организацията WWF канят на 29 юни – Деня на

...
Природозащитници от организацията WWF канят на 29 юни – Деня на
Коментари Харесай

Еколози ще отбележат Деня на Дунав с атрактивен триатлон

Природозащитници от организацията WWF канят на 29 юни – Деня на Дунав приятелите на спорта и природата на първия си естествен триатлон „ Свободен Дунав “. 
С колела, каяци и с тичане участниците ще откриват дружно с WWF естествените благосъстояния на Дунав и на Русенски Лом. Проявата ще сплоти специалисти по екология, спортни клубове и природолюбители за опазването на реките, на крайречните гори и на удивителния и многолик скотски свят, намерил леговище в тях.
Маршрутът за състезателите минава през извънредно изящен регион. Той стартира с колоездене от центъра на Русе и продължава през красиви местности по поречието на река Русенски Лом, през селата Басарбово и Красен, като има опция за отклоняване до Ивановските скални църкви. Дистанцията е 45 км, а крайната точка е местността Стълпище, където състезателите ще заменят велосипедите с каяци и ще гребат 20 км по течението на Дунав назад към Русе. Най-издръжливите ще изминат последния стадий от триатлона с тичане през парковете на крайдунавския град. По трасето ще има алегорични трудности, ангажиращи участниците с проблемите на реките и работата за опазването им.
На старт-финала ще има и фотоколажна работилница, с която всеки самичък може да взе участие в основаването на тематични фотографски изображения. Там ще бъде ситуирано и рибарско корабче в действителен размер с тематични игри за опазването на океаните. Всички присъстващи ще имат опция да получат потребни препоръки по какъв начин да избират отговорно морска храна без да вредят на живота в океана.
„ Имаме потребност от поддръжката на хората, които живеят, работят, почиват и спортуват измежду природата “, споделя Владимир Иванов от WWF. Всеки, приел драговолно това премеждие дружно с WWF, може да се записва на: wwf.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР